Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Eiermarkt vriendelijk vakantieperiode in

In de eierhandel wordt gesproken over een redelijk vriendelijke stemming. Dit geldt met name voor de handel in scharreleieren. De markt voor bio- en vrije-uitloopeieren blijft moeilijk.

De afzetmogelijkheden worden iets breder. Zelfs de verwerkende industrie neemt bij de huidige prijzen voorzichtig wat meer eieren af. Ook de export begint iets te lopen, de prijzen in Oekraïne lijken wat te stijgen.

Noteringen toch naar beneden

Toch gingen de noteringen nog wat naar beneden. Het warme weer en het begin van de vakanties spelen hierin een voorname rol. De druk blijft dus aanwezig, maar gezien de positieve ontwikkelingen is het de vraag of de prijzen ook volgende week naar beneden zullen gaan. Als dat zo is, zal het geen grote correctie betreffen.

De NOP2.0-richtprijs voor bruine scharreleieren en de NOP-richtprijs voor kooi-eieren zakken beide met 16 cent voor eieren in gewichtsklasse 62/63 gram. Na de prijsdaling staat de notering voor scharreleieren op € 7,01 en die voor kooi-eieren op € 4,65. Het prijsniveau blijft goed.

Prognose: Stabilisatie tot licht dalend.

Eén reactie

  • info519

    idd beste prijs 4,65 cent voor kooiei.....................................

Of registreer je om te kunnen reageren.