Pluimveehouderij

Achtergrond

Weinig reuring op vleeskuikenmarkt

Vraag en aanbod zijn in evenwicht op de vleeskuikenmarkt. Wat dat betreft is ook deze week weinig spannend. De prijzen blijven dan ook goeddeels gelijk of noteren een half centje hoger. Met die hogere notering proberen enkele slachterijen vooral de boeren iets tegemoet te komen.

Vooralsnog noteren de vrije prijzen stabiel. Vleeskuikens tot 2.600 gram noteren op € 0,89 per kilo, de prijs voor de dieren die meer wegen (> 2.600 gram) staat op € 0,86.

Bij Clazing, Esbro en Frisia Foods gaan de noteringen met een halve cent omhoog. De contractprijzen van deze slachterijen staan respectievelijk op € 0,86, € 0,87 en € 0,845. De Vernieuwde Contract Notering blijft staan op € 0,835 en de basiscontractprijs is nog steeds € 0,57.

De concurrentie uit het Verenigd Koninkrijk blijft voelbaar, omdat het pond niet al te best staat ten opzichte van de euro. Daarnaast roert België zich na het wegvallen van de export naar Zuid-Afrika op dezelfde afzetmarkten als waarop de Nederlandse bedrijven hun vlees kwijt willen. En dat terwijl in Duitsland de vakanties zijn aangebroken en de vraag in dat land hierdoor afneemt. Toch gaat het met de verkopen nog niet slecht. De filets zijn zelfs goed gevraagd, wel zijn de poten wat moeilijker kwijt te raken.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.