Pluimveehouderij

Achtergrond

Vleeskuikenmarkt is in evenwicht

De vraag naar vleeskuikens kan goed worden ingevuld met de aangeboden dieren. De balans in een markt die loopt zoals het moet, vertaalt zich in gelijkblijvende noteringen.

De vrije prijzen voor vleeskuikens tot 2.600 gram noteren op € 0,89 per kilo, terwijl de prijs van de zwaardere kuikens (> 2.600 gram) op € 0,86 blijft staan.

Ook de Basiscontractprijs en de noteringen van de diverse verwerkers maken deze week een zijwaartse beweging. De Basiscontractprijs blijft derhalve staan op € 0,57. De Vernieuwde Contract Notering (VCN) is wel een fractie verhoogd naar 83,5 cent per kilo.

De islamitische vastenmaand ramadan heeft nog een drukkend effect op de verkopen. Net als het grotere aanbod aan Belgische dieren, omdat het land ook niet meer aan Zuid-Afrika mag leveren. Verder valt het aantal dode dieren vanwege de warmte mee. Toch verstoren deze zaken de markt niet zo erg dat er een prijsverlaging nodig is. Sterker, als zaterdagavond de ramadan afloopt, heeft dit binnenkort een prijsopdrijvend effect.

Prognose: stabiel tot stijgend.

Meer informatie over de prijzen van vleeskuikens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

VCN
Vrije, lichte kuikens
Vrije, zware kuikens
ABC-prijs
Jan van Ee
Broedeieren NOP/NVP
Broedeieren vrij
Totaaloverzicht pluimveevlees

Of registreer je om te kunnen reageren.