Pluimveehouderij

Achtergrond

Prijs vleeskuikens komt niet in beweging

De markt voor vleeskuikens blijft in balans. Vraag en aanbod wijken niet veel van elkaar af en dat zorgt voor stabiele prijzen.

Zowel de vrije prijzen als de contractprijzen komen deze week niet van hun plek.

Het aanbod aan levende dieren is voldoende. Verschillende slachterijen draaien ook deze en volgende week zaterdag om het wegvallen van komende maandag op te vangen. Verwerkers geven aan dat ze goed overweg kunnen met de gewichten van de dieren.

De afzet van het kippenvlees loopt vlot door. Door het goede weer is er veel vraag naar barbecueproducten en dat ondersteunt de markt. Aan de andere kant zorgt de ramadan ervoor dat verkopen wat minder zijn. Al met al zorgt dit voor balans in de vleeshandel. Onderdelen worden tegen stabiele prijzen verkocht.

De vrije prijzen noteren in deze stabiele markt onveranderd. De zware dieren (boven 2.600 gram) brengen altijd maximaal € 0,84 per kilo op. De lichte (tot 2.000 gram) en de middelzware kuikens (2.000 tot 2.600 gram) leveren maximaal € 0,87 per kilo op. Ook de contractprijzen noteren stabiel.

Voor de komende weken wordt weinig verandering in de markt verwacht.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van vleeskuikens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

VCN
Vrije, lichte kuikens
Vrije, zware kuikens
ABC-prijs
Jan van Ee
Broedeieren NOP/NVP
Broedeieren vrij
Totaaloverzicht pluimveevlees

Of registreer je om te kunnen reageren.