Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Ruim aanbod drukt vrije prijs vleeskuikens

Het aanbod aan vleeskuikens is aan de ruime kant deze week. Dat zorgt ervoor dat de vrije prijzen een stapje terug moeten doen.

De prijs voor lichte (tot 2.000 gram) en middelzware kuikens (2.000 tot 2.600 gram) zakt naar € 0,84 tot € 0,86 per kilo. De notering voor zware kuikens (boven 2.600 gram) blijft stabiel op € 0,81 tot € 0,83 per kilo.

Dat het aanbod wat aan de ruime kant is komt door het wegvallen van wat slachtdagen. De dieren die normaal gesproken op die dag zouden worden geslacht, moeten nu in de slachtprogramma’s worden gedrukt. Dat geeft wat druk op de prijzen met zich mee. Ook voor komende week wordt een ruim aanbod aan kuikens verwacht.

In de vleeshandel zit weinig verandering in vergelijking met voorgaande weken. De afzet van de verschillende vleesdelen zoals filets en bouten loopt redelijk goed door. De contractprijzen komen dan ook niet van hun plek. De basiscontractprijs blijft staan op € 0,565 per kilo, terwijl de vernieuwde basis contractnotering nog altijd op € 0,83 per kilo staat.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen van vleeskuikens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

VCN
Vrije, lichte kuikens
Vrije, zware kuikens
ABC-prijs
Jan van Ee
Broedeieren NOP/NVP
Broedeieren vrij
Totaaloverzicht pluimveevlees

Eén reactie

  • R. B.

    Dat heb je als slagers concept klanten verplichten om regulier te mesten 1 of enkele rondes. Zo proberen ze de markt te sturen zodat ze straks makkelijker aan hun mesters kunnen uitleggen dat concept opbrengst prijzen moeten zaken.

Of registreer je om te kunnen reageren.