Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijs vleeskuikens komt niet in beweging

De markt voor vleeskuikens is in balans. Dat leidt tot stabiele noteringen.

De vrije prijzen blijven staan op het niveau van vorige week. De lichte en middelzware dieren brengen € 0,85 tot € 0,87 per kilo op, terwijl de zwaardere kuikens € 0,82 tot € 0,84 opleveren.

Het aanbod aan levende vleeskuikens is in balans met de vraag van pluimveeverwerkers. Volgende week wordt vanwege Hemelvaart een dag minder geslacht. Verwerkers geven aan dat het aanbod ook bij een volledige slachtweek goed te behappen is. Dat zorgt voor rust in de markt.

Qua vleesverkopen valt het niet tegen. Verschillende vleesproducten worden redelijk vlot verkocht tegen nauwelijks veranderende prijzen. Toch is er op de Europese markt wat druk door Duits pluimveevlees. De Duitsers mogen nog niet exporteren buiten de EU en zetten dit vlees af binnen Europa.

Ongewijzigde prijzen

De basiscontractprijs blijft deze week staan op € 0,565 per kilo. Ook de Vernieuwde basis Contract Notering komt niet van de plek en blijft stabiel op € 0,83 per kilo. Al met al staat de markt er stabiel voor.

De komende weken blijft het aanbod aan levende dieren in balans met de vraag. Daar passen onveranderde noteringen bij.

Prognose: stabiel.

Eén reactie

  • jp.bierema

    Jammer dat de prijs zo slecht omhoog wil want de kosten qua voer lopen wel iets op. Wanneer straks de tour begint komt er geen stijging meer, dus het moet nu gebeuren. Voor we er om denken is't Juli!
    31 Maart was er in Meppel iemand op een snoepmiddag die niet pessimistisch was over stijgende prijzen vanaf half mei. Vanaf die datum kon er weer flink geëxporteerd worden en zou de meerwaarde daarvan rechtstreeks naar de kippenmesters vloeien.
    Ja ja.

Of registreer je om te kunnen reageren.