Pluimveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Eierprijs plust in positieve markt

Een goede vraag naar scharreleieren geeft de markt deze week een positieve ondertoon.

De NOP2.0-richtprijs voor bruine scharreleieren gaat met 23 cent omhoog naar € 7,69 per 100 stuks. De notering voor kooi-eieren in deze klasse zakt met 7 cent naar € 5,40 per 100 stuks.

Het aanbod aan eieren kan goed worden geplaatst. Handelaren zien dat de markt behoorlijk in balans is en dat de vraag naar scharreleieren goed is en blijft. Van een drukkend aanbod aan scharreleieren is absoluut geen sprake en de verwachting is dat dit beeld nog wel even aanhoudt. Bovendien liggen Hemelvaart en Pinksteren voor de deur, wat vaak een positief effect heeft op de vraag naar eieren.

Vanuit de industrie komen wel wat negatieve geluiden. De eierprijzen liggen nu behoorlijk boven contractniveau en extra eieren worden dan ook maar mondjesmaat besteld. De export van eieren loopt, maar de concurrentie vanuit de Verenigde Staten blijft groot. In de exportmarkt valt zeker nog wat winst te halen.

Handelaren verwachten dat het huidige, positieve beeld nog wel even blijft. Dat geeft ruimte voor een hogere eierprijs.

Prognose: prijs stijgt.

Laatste reacties

 • Almagro

  Scharrelei producenten moeten de komende tijd heel goed opletten. De pakstations lopen momenteel vol met uitloop eieren die slecht verkocht worden. Deze eieren zijn tegen hele hoge prijzen ingekocht. Men zal proberen om de verliezen af te wentelen op de inkoop van de vrije scharrel. Laat dit onder geen enkele voorwaarde gebeuren. Nergens in Europa worden ongekapte non GMO scharreleieren geproduceerd laat staan dat ze over zijn. Laten we anders een paar vrachtjes in de week elders ver weg afzetten, maakt niet uit tegen welke prijs. Moet je eens opletten wat ze gaan piepen.

 • Tuig

  Klopt. Pakstations staan vol met Freiland eieren.
  Gaan deze straks naar de industrie of gaan ze de scharrel markt bederven.

 • Tonnis

  Bruine scharrel brengt straks meer op dan witte vrije uitlloop.

Of registreer je om te kunnen reageren.