Pluimveehouderij

Achtergrond

Nauwelijks beweging in prijs vleeskuikens

De prijzen voor vleeskuikens zetten een pas op de plaats.

Hoewel de afzet van vleesproducten vlot verloopt, gebeurt dat nog niet tegen hogere verkoopprijzen. De vrije prijzen blijven staan op de niveaus waarop ze al vier weken noteren. De Vernieuwde Basis Contractnotering gaat wel iets omhoog. Die prijs stijgt naar € 0,83 per kilo.

Het aanbod aan levende kuikens is voldoende. Vooral het aanbod aan zwaardere kuikens is wat aan de ruime kant. Vlees van deze dieren is geschikt voor export naar Zuid-Afrika. De hoop is dat de export binnenkort op gang komt richting dit land.

Pluimveeverwerkers melden dat de verkopen van vleugels, bouten en filets goed zijn. Ze melden daarbij echter wel dat het realiseren van hogere prijzen in de vleeshandel nog moeilijk is. Als de export naar Zuid-Afrika op gang komt, zal dat ongetwijfeld een prijsstuwend effect hebben.

Prognose: stabiele markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.