Pluimveehouderij

Achtergrond

Vrije prijs vleeskuikens zet kleine stap omhoog

De handel in vleeskuikens loopt vlot door deze week. Het aanbod is wat aan de krappe kant en dat maakt een stijging van de vrije prijzen mogelijk.

Over de hele linie gaan de vrije prijzen met 1 cent omhoog.

In de voorbije weken zijn flink wat kippen naar voren getrokken in de slachtprogramma’s. Uiteindelijk ontstaan dan gaten in de slachtprogramma’s en dat lijkt deze week het geval. Vanwege ruimingen in Duitsland in verband met de vogelgriep zijn er sowieso minder dieren beschikbaar. Bovendien mogen dieren uit die gebieden nu niet in Nederland worden geslacht.

Vleeshandel loopt aardig door

Qua vleesafzet ziet het er allemaal vriendelijker uit. De vleeshandel loopt aardig door en de vraag naar de verschillende vleesproducten trekt wat aan. Zowel filets als poten worden wat vlotter afgezet, maar nog niet voor significant hogere prijzen. Al met al zit er een vriendelijke ondertoon in de markt.

De vrije prijzen stijgen met 1 cent. Dat betekent dat de lichte en middelzware kuikens nu maximaal € 0,87 per kilo opbrengen, terwijl de vrije prijs voor kuikens zwaarder dan 2.600 gram nu op maximaal € 0,84 per kilo staat. De Vernieuwde Basis Contract Noteringen stijgt met 0,25 cent naar € 0,815 per kilo. De Basiscontractprijs geeft daarentegen 0,5 cent toe en zakt naar € 0,55 per kilo.

Prognose: vriendelijke markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.