Pluimveehouderij

Achtergrond laatste update:10 feb 2017

Marktsituatie vleeskuikens verandert nauwelijks

De handel in vleeskuikens is al een aantal weken stabiel. Ook deze week komt er weinig verandering in de markt. Dat resulteert opnieuw in stabiele prijzen.

Vraag en aanbod aan levende kuikens is behoorlijk in evenwicht. Pluimveeverwerkers geven aan dat ze goed overweg kunnen met de gewichten waarop de dieren worden afgeleverd. Aan die kant van de markt is het allemaal wat vriendelijker dan in de voorbije weken.

De vleeshandel blijft stroef. De verkopen van filets en bouten loopt wel door, maar dat gebeurt niet tegen hogere prijzen. Vanwege de vogelgriep mogen vleesproducten niet worden geëxporteerd naar derde landen. Dit vlees komt op de binnenlandse markten in Europa terecht en dat zorgt voor een ruimer aanbod en druk op de prijs.

Vernieuwde Basiscontract Notering iets hoger

De nagenoeg onveranderde marktsituatie is ook terug te zien in de meeste noteringen. De vrije prijzen en de Basiscontractprijs kwamen niet van hun plek. De Vernieuwde Basiscontract Notering ging wel iets omhoog. De prijs klom met een kwart cent cent naar €0,81 per kilo.

Voor de komende week wordt opnieuw weinig verandering in de markt verwacht.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.