Pluimveehouderij

Achtergrond

Kleine stijging contractprijs vleeskuikens

De Basiscontractprijs (BCP) en de Vernieuwde Basis Contractnotering (VCN) voor vleeskuikens zijn beide licht gestegen.

De BCP pluste met 0,5 cent naar € 0,555 per kilo. De VCN klom met 0,25 cent naar € 0,8125 per kilo. Een lichte verbetering van de vleeshandel ligt ten grondslag aan de verhoging.

Pluimveeverwerkers zien dat de handel in vleesproducten heel iets beter verloopt dan in de afgelopen weken. Zowel de afzet van filets als bouten gaat wat vlotter. Toch is het realiseren van significant hogere prijzen nog moeilijk. Het aanbod aan vlees is redelijk in balans met de vraag.

Die balans is ook terug te vinden tussen het aanbod aan en de vraag naar levende kuikens. De verwachting is dat deze stabiliteit ook de komende weken aanhoudt. Een markt met stabiele prijzen ligt in de lijn der verwachting.

Stabiele vrije prijzen

Dat vraag en aanbod in balans zijn, is ook op te maken uit de stabiele vrije prijzen voor vleeskuikens. De lichte en middelzware kuikens brengen maximaal € 0,86 per kilo op, terwijl de vrije prijs voor kuikens zwaarder dan 2.600 gram nog altijd op maximaal € 0,83 per kilo staat.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van vleeskuikens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

VCN
Vrije, lichte kuikens
Vrije, zware kuikens
ABC-prijs
Jan van Ee
Broedeieren NOP/NVP
Broedeieren vrij
Totaaloverzicht pluimveevlees

Of registreer je om te kunnen reageren.