Pluimveehouderij

Achtergrond

Vleeskuikenmarkt rustig richting Kerstmis

Onder de druk die op de vleeskuikenprijzen staat, is deze week geen enkele notering bezweken.

Zowel de contractnoteringen als de prijzen voor vrije vleeskuikens gaan stabiel de kerstdagen tegemoet. Voor komende week zorgt het geringe aantal slachtdagen ervoor dat de slachters hun planningen al vol hebben, er hoeft dus weinig te gebeuren om de rust te verstoren.

Desondanks wordt ook voor de dagen richting oud en nieuw weinig spannends verwacht. Het lijkt er dus op dat de prijzen op het huidige niveau aan het nieuwe jaar beginnen. Vergeleken met een jaar geleden geen verkeerde prijs.

Het aanbod is iets te groot voor de vraag. Toch loopt alles weg, al gaat dat enigszins moeizaam. Het gaat echter net goed genoeg om niet aan de prijzen te hoeven tornen. Hierdoor noteert de Vernieuwde Contractnotering nog een week op € 0,835 per kilo en blijft de Basiscontractnotering op 57 cent staan.

De prijzen voor de vrije vleeskuikens zijn eveneens ongewijzigd. Dit betekent dat dieren tot 2.600 gram nog steeds maximaal 86 cent per kilo opleveren. De prijs voor de zwaarste categorie kuikens, zwaarder dan 2.600 gram, is op maximaal 84 cent blijven staan.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.