Pluimveehouderij

Achtergrond

Toch prijswijzigingen bij vleeskuikens

Geen rust meer in de vleeskuikenmarkt; diverse noteringen veranderen deze week, met zowel prijsstijgingen als -dalingen.

Enkele contractnoteringen laten een plusje optekenen, terwijl de prijzen voor vrije vleeskuikens omlaaggaan. De rust die tot in het nieuwe jaar de markt leek te gaan tekenen, wordt dus onverwacht wat verstoord.

Bij de vrije dieren gaan de noteringen in alle gewichtsklassen met 4 cent naar beneden. Voor de kuikens tot 2.600 gram betekent dit dat de maximumprijs op 86 cent per kilo is gekomen. De zware vleeskuikens, boven 2.600 gram, leveren na de correctie nog maximaal 84 cent per kilo op.

Plusjes bij enkele contractnoteringen

Naast deze prijsdalingen zijn dus bij enkele contractnoteringen plusjes te zien. Zo stijgt de Vernieuwde Contractnotering (VCN) met een kwart cent naar € 0,835, maar blijft de Basiscontractprijs staan op 57 cent per kilo. Ook bij Jan van Ee gaat de prijs omhoog, deze notering stijgt met 1 cent naar 70 cent.

Veel en flink zware dieren creëren prijsdruk

Er is meer dan genoeg aanbod aan levende kuikens, en omdat ze goed groeien, zijn de dieren flink zwaar. Bij een wat moeizamer lopende afzet van geslacht product ontstaat er prijsdruk. Prijsdruk die deze week dus voor lager noteringen bij de vrije dieren leidde, maar zeker ook komende week nog aanwezig zal zijn.

Prognose: prijsdalingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.