Pluimveehouderij

Achtergrond

Markt vleeskuikens toont stabiele prijzen

De vrije prijzen en de contractprijzen voor vleeskuikens varen een stabiele koers.

Deze koers werd voor de kerst ingezet en daarmee vaart de markt ook het nieuwe jaar in.

Het aanbod aan vleeskuikens is nog altijd wat ruimer dan de vraag. Dat heeft vooral te maken met het wegvallen van slachtdagen en in sommige slachthuizen een beperkte capaciteit. Toch zorgt de druk, die eigenlijk al een paar weken aanwezig is, niet voor een verlaging van de noteringen. Dat in de eerste week van januari alleen de maandag wegvalt, verlicht de druk enigszins.

De vrije prijzen blijven staan op het niveau van vorige week. Dat houdt in dat voor de middelzware dieren (tussen de 2.000 en 2.600 gram) maximaal € 0,86 per kilo wordt betaald. De Vernieuwde Basiscontract Notering (VCN) komt ook niet van zijn plek en noteert € 0,835 per kilo. Ook de noteringen van de verschillende pluimveeverwerkers maken een pas op de plaats.

Prognose: stabiele markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.