Pluimveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Zware kuikens ineens beter betaald

Op een markt die zich al weken laat kenmerken door stabiliteit met een wat negatieve ondertoon, is de prijsstijging bij zware vleeskuikens deze week opmerkelijk.

Afgelopen week werden nog partijen doorgeschoven, waardoor de verwachting was dat deze week het aanbod aan met name die zwaardere dieren fors zou zijn. Dat het vlees goed geplaatst kan worden, houdt de boel in evenwicht, met uitzondering dus van deze enkele en onverwachte prijsstijging.

Zwaarste categorie 4 cent meer

De notering voor vrije vleeskuikens in de zwaarste categorie, boven 2.600 gram, ging met 4 cent omhoog naar 87 cent per kilo. Hiermee komt de prijs op gelijke hoogte met die van dieren die tussen 2.000 en 2.600 gram wegen. Voor deze dieren veranderde de notering niet, net zo min als die voor de lichtere dieren (tot 2.000 gram). Voor de lichte kuikens wordt met 88 cent nog steeds het meest betaald.

Daarnaast bleven ook de andere noteringen staan. De Basiscontractprijs hield zo stand op € 0,565 en de Vernieuwde Contractnotering bleef € 0,8325 per kilo.

Prognose: prijsdruk.

Laatste reacties

  • groot boerdam

    Kuikens 4 cent in de plus,en dan bij de prognose prijsdruk?!

  • jp.bierema

    Boerderij, informeer ons eens wat er gaande is in de vleeskuikenhandel.
    Waarom stijgende prijzen en wat wordt er nu voor contractkuikens betaald.
    Daarnaast de prijzen die u vermeld van de verschillende slachterijen kunnen we niks mee omdat de plus op deze prijzen grote verschillen toont. Als mester willen we weten wat we netto moeten beuren. Daarvoor is boerderij ons informatiepunt. Wij gaan niet iedere week alle slachterijen bij langs bellen, dat ligt op uw weg. Prijsvermeldingen van 71 cent en dergelijke slaat nergens op, er wordt volgens mij tussen 87 en 90 betaald, dat moet u ook weten. U moet als landbouwblad uitvissen wat de betaalprijzen zijn en niet de noteerprijzen want dat zijn bedondergetallen. U zou dat niet moeten publiceren. Betaalprijzen, daar draait het om.

Of registreer je om te kunnen reageren.