Pluimveehouderij

Achtergrond

Vleeskuikenprijzen wederom gelijk

Hoewel het aanbod aan vleeskuikens deze week zo ruim was dat een enkele partij is doorgeschoven naar volgende week, noteren de prijzen stabiel.

Het lijkt wachten op lagere noteringen, maar of die er komen en wanneer dat dan is, blijft een vraag. Het grote aanbod had mede te maken met kerkelijke feestdagen, waardoor enkele slachterijen met name in het buitenland hun deuren een dag gesloten hielden.

Deze week blijven de noteringen, waaronder de Basiscontractprijs (BCP) en de Vernieuwde contractnotering (VCN), dus wederom staan. De BCP noteert op € 0,565 en de VCN op € 0,8325. De lichte vrije vleeskuikens (tot 2.000 gram) brengen 88 cent per kilo op, kuikens tussen 2.000 en 2.600 gram leveren 87 cent op en voor dieren zwaarder dan 2.600 gram staat de prijs op 83 cent.

Het vlees loopt redelijk goed weg. De verwachting is dat dat volgende week ook zo is, al zijn de gewichten dan wat hoger, omdat er partijen zijn doorgeschoven. Daarnaast blijft Oekraïne een grote concurrent. Het land brengt inmiddels tegen zeer lage prijzen ook vlees naar Ierland en Schotland. Wat voor de afzet van Nederlands vlees vanzelfsprekend nadelig is.

Prognose: moeizaam stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.