Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijzen vleeskuikens gaan iets omhoog

Op de vleeskuikenmarkt zetten enkele noteringen een stapje naar boven. Waren het vorige week alleen vrije kuikens in de zwaarste categorie die in prijs stegen, deze week volgen de prijzen voor lichtere dieren.

Daarnaast gaan ook enkele contractnoteringen omhoog, terwijl de Basiscontractprijs en de Vernieuwde contractprijs onveranderd blijven.

Het is voorlopig de vleesafzet die de richting van de vleeskuikenprijzen bepaalt. Duidelijk mag zijn dat geslacht product op dit moment goed weggaat. De vraag is momenteel iets groter dan het enigszins krappe aanbod aan vleeskuikens. Zo bezien zouden de prijzen misschien nog een klein stukje hoger kunnen. Al is het prijsniveau al bijzonder goed voor de tijd van het jaar.

De prijs voor vleeskuikens zwaarder dan 2.600 gram blijft deze week dus ongewijzigd op 87 cent per kilo. De notering voor de lichtste kuikens, dieren die nog geen 2.000 gram wegen, gaat met 1 cent omhoog naar 89 cent. Voor kuikens die tussen 2.000 en 2.600 gram wegen, stijgt de prijs met 2 cent het meest. Deze notering staat na de genoemde correctie ook op € 0,89, dit is 8 cent meer dan vorig jaar in dezelfde week.

Prognose: stabiel.

Eén reactie

  • R. B.

    Er is eigenlijk een groot te kort aan kuikens maar de slagers durven dit niet toe te geven. Want ze zijn nu bezig om hun al riante opslag te vergroten daarna mag de mester ook een beetje extra verdienen.

Of registreer je om te kunnen reageren.