Pluimveehouderij

Achtergrond

Hogere noteringen vrije vleeskuikens

De prijzen voor vrije kuikens gaan een klein stukje omhoog.

Waar het afgelopen weken eerst om de prijs voor zware vleeskuikens ging en een week later de notering voor de andere dieren volgde, wordt deze week voor alle vrije dieren de prijs aangepast. De dieren leveren nu 1 cent per kilo meer op dan vorige week. Na de prijscorrectie wordt voor vleeskuikens zwaarder dan 2.600 gram maximaal 88 cent per kilo betaald. Dieren tot 2.600 gram leveren 90 cent per kilo op.

Contractnoteringen stijgen niet mee

De contractnoteringen gaan niet mee omhoog. De prijzen waarmee onder meer Esbro, Clazing en GPS rekenen blijven dus staan, net als de Basiscontractprijs en de Vernieuwde Contractnotering. Laatstgenoemde prijzen houden respectievelijk stand op € 0,565 en € 0,8325 per kilo.

Op de vrije markt gaat het prima, en ook de contractprijzen zijn meer dan goed voor de tijd van het jaar. Bij levende dieren is er nog steeds iets meer vraag dan aanbod, vandaar ook de lichte prijsstijging. Geslacht loopt het iets minder. Heel zware dieren zijn het grootste struikelblok en dat zie je terug in de iets lagere prijs.

Prognose: stabiel.

Meer informatie over de prijzen van vleeskuikens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

VCN
Vrije, lichte kuikens
Vrije, zware kuikens
ABC-prijs
Jan van Ee
Broedeieren NOP/NVP
Broedeieren vrij
Totaaloverzicht pluimveevlees

Of registreer je om te kunnen reageren.