Pluimveehouderij

Achtergrond

Weinig beweging op vleeskuikenmarkt

De prijzen voor vleeskuikens blijven al elf weken nagenoeg ongewijzigd.

Ondanks lichte druk zien we ook deze week onveranderde noteringen. Vraag en aanbod houden elkaar dus redelijk goed in evenwicht. Het wildseizoen heeft klaarblijkelijk nog niet de kracht om de noteringen omlaag te drukken, terwijl dit al wel werd verwacht. Dat de prijsdruk zich de komende weken daadwerkelijk gaat vertalen in dalende noteringen, is zeker. Vorig jaar werd die daling in de komende week ingezet, wat de spanning dus opvoert.

Deze week echter nog stabiele prijzen. De prijzen voor vrije vleeskuikens lichter dan 2.000 gram houden stand op 88 cent per kilo. Dieren in de categorie 2.000 tot 2.600 gram brengen € 0,87 op, terwijl kuikens in de zwaarste gewichtsklasse, boven 2.600 gram, € 0,83 per kilo opleveren.

De Basiscontractnotering (BCP) en de Vernieuwde Contractnotering (VCN) noteren met respectievelijk € 0,565 en € 0,8325 op hetzelfde niveau als vorige week.

Prognose: prijsdaling.

Of registreer je om te kunnen reageren.