Pluimveehouderij

Achtergrond

Vleeskuikenmarkt blijft in evenwicht

Op de markt voor vleeskuikens is het al tijden rustig.

De prijzen wijzigen niet of nauwelijks, en dat al een week of twaalf. De vraag naar en het aanbod aan levende dieren zijn ook deze week redelijk in evenwicht. Hierbij moet wel worden aangetekend dat het aanbod eerder wat te ruim is dan dat er een tekort ontstaat. Wat dit voor de prijsstelling in komende weken betekent, is nog even afwachten.

Het vlees loopt goed weg. Ook over de export van de diverse deelstukken wordt niet geklaagd. Het enige minpuntje in dezen is dat de bouten wat lastiger zijn af te zetten. Maar al met al is het dus nog steeds rustig in de markt.

Voor deze week zijn er derhalve alleen stabiele noteringen te melden. De Basiscontractprijs staat nog steeds op € 0,565 en de Vernieuwde Contractprijs noteert op € 0,8325. De vrije vleeskuikens in de lichtste categorie, onder 2.000 gram, leveren € 0,88 per kilo op. De kuikens tussen 2.000 en 2.600 gram brengen nog altijd € 0,87 op en voor de zware dieren, boven 2.600 gram, staat de prijs op € 0,83.

Prognose: lichte prijsdruk.

Of registreer je om te kunnen reageren.