Pluimveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Stemming op eiermarkt nog altijd vast

De industrie blijft aan de eieren trekken, het aanbod is nog steeds niet toereikend.

Dit is al weken te zien aan de prijzen. Aangezien ook in Frankrijk de noteringen bijzonder hoog zijn, is het, hoewel vreemd, nauwelijks verwonderlijk dat de prijs voor kooi-eieren gelijk is aan die voor witte scharreleieren. Of die witte scharreleieren wel op de juiste waarde worden geschat, staat hierdoor ter discussie.

NOP-richtprijs ruim boven een tientje

Afgelopen week zorgde het tekort aan eieren ervoor dat de noteringen nog hard stegen. De noteringen voor witte scharreleieren en kooi-eieren van 62/63 gram gingen met 92 cent omhoog. De NOP-richtprijs voor 100 stuks staat voor beide op € 10,95. De prijs voor bruine scharreleieren is inmiddels de € 11 gepasseerd. Voor 100 van deze eieren met een gewicht van 62/63 gram is de NOP2.0-richtprijs € 11,32.

Aanbod neemt voorzichtig toe

Ondertussen komen er pluimveehouderijen terug in bedrijf na sluiting vanwege fipronil. Hierdoor neemt het aanbod aan eieren voorzichtig toe en dat merkt de handel ook. Voor de prijzen betekent dit dat de stijging waarschijnlijk zal afvlakken, maar van prijsdalingen is voorlopig geen sprake.

Prognose: prijsstijging.

Laatste reacties

  • Broederijbrok

    Afvlakking is nog niet aan de orde, er blijft lichte stijging op de eiermarkt. In de hele EU komen steeds minder eieren op de markt. Niet voor niets dat de Oekraïne aan de DEUR rammelt met bedenkelijke kwaliteit en dierwelzijnsnormen voor eieren. De vogelgriep dreiging in Europa wordt ernstiger. Consumenten hoeven niet te hamsteren, wel meer betalen. Tot volgende week.

  • mr X

    De Nop 2.0 loopt niet gelijk met marktprijs in Duitsland. NOP noteert te laag. Ook andere landen zijn met de vrije marktprijzen hoger. Iets is toch niet goed in de formule berekening van Nop 2.0

  • Tonnis

    Met de kerst zitten we op 15 cent voor bruine scharrel 62/63 gram, zo niet dan eet ik mijn pet op.

Of registreer je om te kunnen reageren.