Pluimveehouderij

Achtergrond

Prijs vleeskuikens komt weer niet van zijn plaats

De prijzen voor vleeskuikens blijven al weken op hun plaats en daar komt ook deze week geen verandering in.

Net als in de afgelopen weken zijn vraag en aanbod behoorlijk in balans. Het aanbod aan levende kuikens is niets te ruim, maar daar staat nog altijd een trage vleeshandel tegenover. De vleesverkopen die worden gedaan, gebeuren tegen lage prijzen. Daardoor kunnen de noteringen niet omhoog.

De vrije prijzen blijven dan ook staan op het niveau van vorige week. Voor dieren boven de 2.600 gram betekent dit nog altijd maximaal €0,83 per kilo, terwijl voor kippen tussen de 2.000 en 2.600 gram en alle kippen tot aan de 2.000 gram maximaal €0,86 per kilo wordt betaald.

Contractprijs stabiel

Net als de vrije prijzen blijft ook de contractprijs stabiel. De basiscontractprijs blijft €0,55 per kilo. In België kwam er bij de ABC-notering wel 1 cent op. Deze prijs staat nu op €0,85 per kilo.

Vernieuwde Basiscontract Notering (VCN)

De Vernieuwde Basiscontract Notering (VCN) werd donderdag voor het eerst gepubliceerd. Deze nieuwe noteringen, die op termijn de basiscontractprijs moet vervangen, start op €0,8075 per kilo.

De komende weken wordt weinig verandering in de markt verwacht. De vleeshandel zat wat vlotter zijn, maar er wordt ook een iets ruimer aanbod verwacht.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.