Pluimveehouderij

Achtergrond

Markt vleeskuikens vindt meer evenwicht

De handel in vleeskuikens is deze week behoorlijk in evenwicht.

Het aanbod aan vlees is wat minder ruim als in de voorbije weken. Er zit nog altijd genoeg vlees in de markt, maar bij een iets betere vraag neemt de druk op de prijs iets af. De afzet van poten is door een ruim aanbod op de Europese markt moeizaam. Duitse poten kunnen vanwege de vogelgriep niet naar derde landen en worden op de Europese markt afgezet tegen lage prijzen. Dat geeft prijsdruk.

Betere vooruitzichten

Voor de aankomende weken wordt een iets betere vleesmarkt verwacht vanwege een iets minder ruim aanbod aan vlees. Wat dat betreft zijn de vooruitzichten positief. Of dat effect volgende week al zichtbaar wordt in de noteringen moet nog blijken, maar de druk op de vleeskuikenprijzen neemt wel wat af.

Dat de markt deze week redelijk stabiel is, is terug te zien in de noteringen. Zowel de basiscontractprijs als de vrije prijzen kwamen niet van hun plek. De basiscontractprijs bleef staan op € 0,55 per kilo. De vrije prijs voor kuikens tot 2.000 gram en kuikens tussen de 2.000 en 2.600 gram staan nog altijd op maximaal € 0,86 per kilo. Voor de zwaarder kuikens ligt de maximumprijs op € 0,83 per kilo.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.