Pluimveehouderij

Achtergrond

Vrije vleeskuikens stijgen 2 cent in prijs

De noteringen van niet-contractgebonden vleeskuikens zijn met 2 cent verhoogd naar 90 tot 92 cent per kilo.

De prijsstijging vloeit voort uit een beperkt aanbod. Slachters in België en Nederland willen hun haken wel vol hebben en dat zorgt ervoor dat ze wat meer geld moeten neertellen voor de kuikens.

Aan de afzetkant van het pluimveevlees is deze prijsverhoging niet door te berekenen. De vleesverkoop verloopt zelfs iets rustiger dan in de voorgaande weken. Dat komt vooral doordat de verkoop van kuikenbouten afgelopen week onder druk kwam te staan. Een groter deel van de bouten werd geproduceerd voor de vriezer, omdat de vraag naar dit vlees vanwege het slachtfeest (offerfeest) afgelopen week minder was. De afzet van borstkappen loopt daarentegen gewoon door tegen onveranderde prijzen.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.