Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Vleeskuikenprijs komt niet in beweging

De markt in vleeskuikens komt maar nauwelijks in beweging. Voor de vierde week op rij blijven de vrije prijzen staan op €0,88 tot €0,90 per kilo voor zowel de lichte als de zware vleeskuikens.

Het verschil met een jaar terug is nog altijd 6 cent.

Pluimveeverwerkers zien dat het aanbod aan vleeskuikens niet veel groter wordt. In sommige gevallen zijn de kippen zelfs iets aan de lichte kant. De vraag naar het pluimveevlees blijft hangen op het niveau van de afgelopen weken. Het warmere weer zorgt niet direct voor een impuls van de vleesverkopen, maar het ondersteunt de afzet van het vlees wel.

Contractprijzen onveranderlijk

Naast de vrije prijzen komen ook de contractprijzen niet van hun plek. De basiscontractprijs staat nog steeds op €0,62 per kilo. In België maakte de ABC-notering een zijwaartse beweging op €0,88 per kilo.

Prognose: stabiele prijzen.

Eén reactie

  • paulo1

    Waarom word er altijd gerefereerd naar het weer?
    Het zijn toch geen conceptkuikens prijzen? Laat dan het verwijzen naar de binnenlandse weersomstandigheden achterwege.

    Probeer me maar iets te verkopen naar aanleiding van de internationale markten. Dat zou ik nog eerder geloven als de onzin van de laatste tijd.

    Dadelijk in de winter komt de "wild"periode.. Onzin... Mensen eten geen wild. vinden ze zielig. en als het zo zou zijn, dan zou de prijs van de conceptkuikens moeten zakken. Want die liggen hier immers in de winkels. Maar die prijs staat nergens vermeld, omdat die vast staat.


Of registreer je om te kunnen reageren.