Pluimveehouderij

Achtergrond

Vleeskuikenhandel kabbelt verder op huidig niveau

Het is rustig in de vleeskuikenhandel. Vraag en aanbod zijn behoorlijk in balans en dat zorgt voor de derde week op rij voor stabiele vrije prijzen.

De lichte en de zware kuikens brengen nog altijd 88 tot 90 cent per kilo op.

Pluimveeverwerkers melden dat de afzet vrij rustig verloopt. Het aanbod is voldoende voor de vraag vanuit de retail. De afzet van de verschillende vleesonderdelen loopt goed door, maar zodra er een hogere prijs voor wordt gevraagd, haken de kopers af. Het zorgt voor een marktsituatie met stabiele prijzen. De export van diepvriesproducten is evenmin denderend.

Stabiele contractprijs

Die situatie vertaalt zich ook in een pas op de plaats van de contractprijs. De basiscontractprijs staat op 62 cent per kilo. In België bleef eerder deze week de notering in Deinze al staan op maximaal 90 cent per kilo. Voor de komende week wordt weinig verandering voorspeld in de markt. De markt blijft weinig spannend.

Prognose: stabiele markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.