Pluimveehouderij

Achtergrond

Prijsstijging eieren vlakt wat af

De eierprijzen zijn deze week opnieuw gestegen.

De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren in de gewichtsklasse 62/63 gram steeg met 5 cent naar €5,44 per 100 stuks. De prijs voor kooi-eieren in deze klasse ging met 11 cent omhoog naar €4,18 per 100 eieren.

Vlotte handel

De handel in scharreleieren loopt vlot door. Handelaren zien dat vraag en aanbod behoorlijk in evenwicht zijn. De bestellingen vanuit de retail zijn er wel, maar veel extra wordt er door de supermarkten niet besteld. Al met al is de retail wat rustiger op de markt dan in de afgelopen weken. De industrie bestelt weliswaar iets meer, maar niet tegen hogere prijzen.

Afrika betaalt meer

Een lichtpuntje is de export van eieren. De hogere prijzen worden nu ook op de exportbestemmingen in het Midden-Oosten en Afrika gerealiseerd. De uitvoer van eieren naar Groot-Brittannië is echter zeer moeizaam. Door de devaluatie van de pond zijn eieren vanuit de Europese Unie te duur voor de Britse kopers.

Naar volgende week toe wordt weinig verandering in de markt verwacht. De noteringen zullen een nieuwe kleine stap omhoog maken.

Prognose: lichte prijsstijging.


Of registreer je om te kunnen reageren.