Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Dip in vleeskuikenmarkt

Waar vorige week de noteringen van niet-contractgebonden vleeskuikens nog wat stegen, werd die toename deze week weer teniet gedaan.

De notering van de niet-contractgebonden kuikens ging in alle gewichtsklassen (inclusief de nieuwe categorie 'zwaar+') met 1 cent omlaag naar 89 tot 91 cent per kilo.

Ook de basiscontractprijs (BCP) daalde na 6 weken onveranderd te zijn gebleven. Met 0,5 cent minder staat deze nu op 61,5 cent. Een daling van de BCP-notering in deze tijd van het jaar is niet ongewoon: wel ligt de notering flink onder het tienjarig-gemiddelde van 76,4 cent.

Moeizamere afzet bij ruimer aanbod

De afzet in zowel binnen- als buitenland verliep afgelopen week wat moeizamer, zo klinkt het vanuit de handel. En het aanbod van kuikens was wat ruimer na de krappe vorige week. Exporterende partijen zoeken door de moeizamere afzet richting buitenland de binnenlandse markt op.

Prognose: stabiel tot licht dalend.

Eén reactie

  • new kids

    Plukon bedankt, Plukon bedankt!

Of registreer je om te kunnen reageren.