Pluimveehouderij

Achtergrond

Eiermarkt kan weer omhoog kijken

De handel in eieren loopt weer wat vriendelijker. Er worden weer wat meer eieren besteld en dat zorgt voor een wat vlottere handel dan in de afgelopen weken.

De markt wordt wat vaster en de komende weken wordt verbetering verwacht.

Door het einde van de vakanties in sommige regio’s in Duitsland worden hier en daar al wat meer eieren gevraagd door de retail. De pakhuizen hebben nog wel voorraden, maar ook hier wordt nu voorzichtig wat afgesnoept. De industrie houdt zich nog altijd rustig op de markt. Vanwege de vakantieperiode heeft ook de industrie te maken met een wat mindere afzet van haar producten.

De verbetering in de markt zorgt ervoor dat de noteringen voor scharreleieren zelfs licht stijgen. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren in de klasse 62/63 gram ging met €0,02 omhoog naar €4,83 per 100 stuks. Bij de kooi-eieren zakte de prijs in de klasse 62/63 gram nog licht met €0,03. Voor 100 stuks wordt nu €3,65 betaald.

Eiermarkt trekt verder aan

De komende weken trekt de markt verder aan. Steeds meer consumenten keren terug van de vakantie en dat zorgt voor een grotere vraag naar eieren. Tot een flinke stijging van de prijzen zal dit echter niet leiden. Er zijn nog voldoende eieren voorradig, waardoor de prijs waarschijnlijk met kleine sprongetjes omhoog zal gaan.

Prognose: lichte prijsstijging.

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van scharreleieren NOP 2.0
Prijzen van kooi-eieren
Totaaloverzicht

Of registreer je om te kunnen reageren.