Pluimveehouderij

Achtergrond 1667 x bekeken

Contractprijs kuikens zakt verder weg

Opnieuw ging de basiscontractprijs deze week met een cent omlaag. Met 62 cent ligt deze 10 tot 20 cent onder de prijzen van afgelopen jaren in deze tijd van het jaar.

Problemen zitten vooral aan de afzetkant van de markt. Vanwege de Brexit is de koers van de Britse pond gekelderd ten opzichte van de euro, waardoor Nederlands vlees relatief duur is. Dat terwijl de Britten - zelf netto-importeur van pluimveevlees - normaal een belangrijk afnemer zijn van Nederlandse borstfilets. Vorig jaar was Nederland nog goed voor 43% van de Britse import van pluimveevlees. Ook de afzet van poten naar Afrika verloopt moeizaam. Toenemende concurrentie vanuit het oosten, onder meer vanuit Polen, helpt daar niet bij.

In België bleef de ABC-prijs onveranderd (87 cent), net als de Deinze-notering (85 cent). Ook de Barneveldse prijzen voor zowel lichte als zware kuikens blijven onveranderd.

Of registreer je om te kunnen reageren.