Pluimveehouderij

Achtergrond

Vrije kuikenprijzen wat omhoog

Na meerdere weken van prijsdalingen stegen de vrije kuikenprijzen deze week voor het eerst weer iets.

Voor lichte kuikens werd 88 tot 90 cent genoteerd, voor zware kuikens 86 tot 88 cent. Het aanbod ten opzichte van voorgaande weken was wat minder, hoewel de afzet nog altijd moeizaam verloopt. Factoren die aan de aanbodkant een rol spelen zouden onder meer een wat lager aanbod uit Duitsland zijn. Ook in Nederland worden in de vakantiemaanden minder kuikens opgezet.

Basiscontractprijs onveranderd

De basiscontractprijs bleeft onveranderd op 64,5 cent de kilo, nadat er de afgelopen twee weken in totaal twee cent afging. Daarmee zit deze op het laagste niveau in tien jaar voor week 30, en 10 cent onder het gemiddelde van de afgelopen tien jaar.

In België ging van de ABC-prijs een cent af, deze staat nu op 89 cent. De Deinze-notering bleef onveranderd op 85 cent.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.