Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Vleeskuikenmarkt in mineur door prijsdalingen

Voor de tweede keer in ruim een maand tijd ging de basiscontractprijs voor vleeskuikens deze week met 1,5 cent omlaag. Dat is behoorlijk uniek, zeker voor de tijd van het jaar: in de afgelopen elf jaar gebeurde het maar vier keer dat de prijs in een week zoveel omlaagging, en nooit zoveel in de zomermaanden.

De afzet van kuikenvlees loopt dan ook uitermate moeizaam volgens handelaren, onder ander door de flink opgeschroefde productie vanuit Polen.

Ook de Barneveldse notering voor vrije kuikens ging, na een korte opleving vorige week, met een cent omlaag voor zowel lichte als zware kuikens naar respectievelijk €0,87-€0,89 en €0,85-€087. In België bleven zowel de ABC- als Deinze-prijzen onveranderd.

Weinig zicht op betere contractprijs

Voor de komende weken lijkt er weinig zicht op verbeteringen in de contractprijs, zolang de afzet niet aantrekt. Slachterijen zijn er niet happig op meer kuikens te betrekken gezien de moeizame vleesafzet. Wel zouden de vrije prijzen met een week of twee wat kunnen oplopen doordat er tijdelijk wat krapte zou zijn aan vrij aanbod van kuikens.

Prognose: stabiel.

Eén reactie

  • Onze slachterijen moeten nog wat verder Duitsland in rijden .. Zo blijft er teveel vlees

Of registreer je om te kunnen reageren.