Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijs vleeskuikens zakt verder weg

Een zeer ruim aanbod zorgt voor een flinke prijsdruk in de vleeskuikenhandel. De vrije prijzen zakken met 4 cent naar 85 tot 87 cent per kilo.

Het is de derde week achtereen dat de prijzen dalen. Het verschil met de noteringen van exact van een jaar geleden is nu opgelopen tot 12 cent.

Het aanbod aan levende kuikens is erg ruim. Pluimveeverwerkers melden dat ze, ondanks het ruime aanbod, wel goed met de gewichten uit de voeten kunnen. Veel te zware of lichte kuikens worden niet of nauwelijks aangeboden.

Moeizame afzet pluimveevlees

Naast een ruim aanbod staat een moeizame afzet van pluimveevlees. Vooral de afzet van bouten en filets loopt stroef. Vanuit Polen worden veel goedkope filets aangeboden en dat drukt de prijzen van de Nederlandse producten.

Ook de contractprijzen zetten een nieuwe stap terug. De basiscontractprijs zakt met een halve cent naar 64,5 cent per kilo. In België ging de ABC-notering met 1 cent naar beneden. Deze prijs staat nu op 88 cent per kilo.

Naar volgende week toe zal de markt niet veel anders zijn, verwachten verwerkers. Het aanbod neemt weliswaar iets af, maar daartegenover staat het begin van de vakantieperiode. De vraag naar pluimveevlees zal dan ongetwijfeld iets afnemen. Dat houdt de druk op de ketel.

Prognose: prijs daalt.

Eén reactie

  • fietskip

    Vooral nog verder het buitenland in rijden!

Of registreer je om te kunnen reageren.