Pluimveehouderij

Achtergrond

Prijs scharreleieren zakt met 5 cent

De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren is opnieuw iets gedaald. De notering voor eieren in de klasse 62/63 gram zakte met 5 cent naar €5,25 per 100 stuks.

Ook de NOP-richtprijs 2.0 voor deze eieren ging iets omlaag. De prijs zakte met 3 cent naar €6,01 per 100 stuks. De markt kabbelt door op het niveau van de laatste weken.

Dat prijzen voor de scharreleieren zakken heeft vooral te maken met een ruimer aanbod. Daar staat een gematigde vraag tegenover en dat geeft toch wel wat druk op de noteringen. De vraag vanuit de retail is er wel, maar wordt door handelaren omschreven als tam en niet denderend. Ook de industrie houdt zich rustig en koopt alleen het noodzakelijke tegen lagere prijzen.

Kooi-eieren duurder

In de markt voor kooi-eieren waren opnieuw stijgende noteringen te zien. De NOP-richtprijs voor kooi-eieren in de klasse 62/63 gram pluste met 15 cent en staat voor het eerst sinds twee maanden weer boven de €4: €4,12 per 100 stuks. De stijging van de notering is net als vorige week het gevolg van een flinke prijsstijging in de Franse markt. De Nederlandse noteringen gaan hierin mee.

Export stroever

De export van eieren naar derde landen loopt wat minder vlot dan in de voorbije weken. Vanwege de ramadan worden wat minder eieren afgezet naar het Midden-Oosten en ook naar Afrika gaan nu wat minder eieren. Handelaren verwachten dat de markt de komende weken niet veel zal veranderen.

Prognose: stabiele markt.

 

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van scharreleieren NOP 2.0
Prijzen van kooi-eieren
totaal overzicht

Of registreer je om te kunnen reageren.