Pluimveehouderij

Achtergrond

Prijs scharreleieren daalt licht

De handel in scharreleieren was weinig spannend deze week. Dat weerspiegelt zich ook in de NOP-richtprijs voor bruine scharrel in de klasse 62/63 gram. Die prijs daalde met 3 cent naar €5,31 per 100 stuks.

Ook de NOP-richtprijs 2.0 voor deze eieren daalt licht.

De afzet van scharreleieren loopt een stabiel niveau door richting de retail. De consumptie is niet denderend, maar pakstations kunnen genoeg eieren kwijt bij de supermarkt. Het aanbod aan scharreleieren is ruim voldoende, waardoor de notering een lichte daling laat zien. Handelaren verwachten voor de komende weken weinig verandering in de markt voor scharreleieren.

Aanbod kooi-eieren daalt, vraag stijgt

De markt voor kooi-eieren laat ook deze week een verbetering zien. Het aanbod neemt af en de vraagt stijgt. Vooral de industrie neemt wat meer eieren af. Daardoor kan de prijs omhoog. De NOP-richtprijs voor kooi-eieren in de klasse 62/63 gram plust met 24 cent naar €3,88 per 100 stuks. Dat is nog altijd een heel laag prijsniveau, maar de verwachting is dat de prijs verder omhoog gaat.

Vooral vanuit Polen worden veel minder kooi-eieren op de markt gebracht. De Franse productie is ook minder en dat zorgt voor een verbetering van de markt. De export naar derde landen trekt iets aan, maar dat heeft vooral te maken met de stijgende prijs. Afnemers willen verdere prijsstijging voor zijn en nemen nu eieren af.

Handel in biologisch en Freiland blijft goed. De vraag naar deze eieren is nog altijd groter dan het aanbod.

Prognose: kooi stijgt, scharrel stabiel.

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van scharreleieren NOP 2.0
Prijzen van kooi-eieren
totaal overzicht

Of registreer je om te kunnen reageren.