Pluimveehouderij

Achtergrond

Slacht uitgelegde kip kost pluimveehouder geld

Pluimveehouders leggen geld bij om uitgelegde kippen te laten slachten. Dat loopt op tot zo'n 14 cent per kip.

De notering voor witte slachtkippen in Barneveld zakte woensdagavond met 2 cent naar een niveau van -10 cent per kilo. Inclusief toeslag, die gemiddeld genomen op 10 cent per kilo ligt, levert het slachten niets op. Daar komen dan nog de kosten voor het vangen en vervoeren van de kippen, ongeveer 14 cent per kip, overheen.

In de markt is sprake van een overaanbod aan uitgelegde witte en bruine kippen, terwijl slachterijen het vlees nauwelijks kwijt kunnen. Ook de vrieshuizen liggen vol met vlees, waardoor er weinig animo is om te slachten.

Een verbetering van de markt op de korte termijn wordt niet verwacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.