Pluimveehouderij

Achtergrond 2049 x bekeken

Stabiele prijzen voor vleeskuikens

Vraag en aanbod zijn in balans in de vleeskuikenhandel. Door het goede weer trekt de vraag naar verse vleesproducten aan en dat zorgt voor stabiliteit in de markt.

De vrije prijzen blijven staan op het niveau van vorige week. Voor kuikens boven de 1.800 gram wordt maximaal 88 cent betaald. De lichtere kuikens leveren een centje meer op: 89 cent per kilo.

Prijzen blijven overeind

De markt staat er qua aanbod niet veel anders voor dan vorige week. Het aanbod is nog altijd ruim voldoende. Slachterijen krijgen net als vorige week veel kuikens aangeboden. Ondanks het feit dat er deze week een dag minder wordt geslacht vanwege Hemelvaartsdag blijven de prijzen echter overeind. Het aanbod aan pluimveevlees blijft aan de ruime kant in Europa. De afzet naar derde landen blijft moeizaam door concurrentie vanuit onder andere Oekraïne.

Beter weer goed voor vraag naar vlees

De vraag naar vlees is groter dan in de voorbije weken. Door het koude weer kwam de vraag naar vlees de afgelopen tijd niet van de grond. Dat is deze week wel anders. Verwerkers geven aan dat door het mooie weer meer barbecueproducten worden gevraagd. Dat houdt de prijzen in de benen. Ook de Basiscontractprijs blijft staan op het niveau van vorige week. Deze notering staat op €0,66 per kilo.

Prognose: lichte verbetering.

Of registreer je om te kunnen reageren.