Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijs vleeskuikens stabiliseert

De handel in vleeskuikens is wat tammer dan in de voorbije weken. De vrije prijzen komen dan ook niet van hun plek. Voor zowel lichte als zware kuikens wordt nog altijd 90 tot 92 cent per kilo betaald.

Het aanbod aan vleeskuikens is niet heel erg groot. Pluimveeverwerkers melden dat vraag wat minder is en dat de afzet van het vlees minder vlot verloopt dan in de voorbije weken. Door het mindere weer is de vraag naar verse vleesproducten wat minder groot en dat loopt de handel voor de voeten.

Ook contractprijzen blijven gelijk

Naast de vrije prijzen bleven ook de contractprijzen staan op het niveau van vorige week. De basiscontractprijs noteert nog steeds 66 cent per kilo. De Belgische ABC-notering blijft staan op 87 cent per kilo.

De verwachting is dat de prijzen volgende week ook stabiel zullen noteren. Het aanbod is weliswaar wat ruimer richting volgende week, maar dat zorgt niet direct voor een lagere vleeskuikennotering. Het zorgt wel voor een lichte prijsdruk.

Prognose: lichte prijsdruk.

Eén reactie

 • new kids

  Zo komt splinter door de winter.
  Komt gewoon door die afgebrande slachterij in Duitsland.
  De één in de brand, de ander uit de brand bedoel ik.
  Gelukkig zijn de marges ok, maar nu had het beter gemoeten.
  Met 6 weken start de Tour du France, en dan komt er geen verhoging meer.
  Het voelt dus weer slecht deze praktijk die weer eens aan de dag gelegd wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.