Pluimveehouderij

Achtergrond

Prijs kooi-eieren stijgt 19 cent

De bodem is definitief gelegd in de markt voor kooi-eieren. De prijzen staan weliswaar nog steeds op een bijzonder laag niveau, maar de weg naar boven is ingezet.

De NOP-richtprijs voor kooi-eieren in de klasse 62/63 stijgt met 19 cent naar €3,64 per 100 stuks. De vraag naar kooi-eieren wakkert steeds verder aan. Vooral vanuit de industrie worden meer kooi-eieren gevraagd. Het aanbod neemt daarentegen verder af. Vooral vanuit Polen komen fors minder eieren op de markt. Handelaren verwachten ook de komende weken verbetering in de markt en van de prijzen. Het aanbod blijft aan de krappe kant in de kooi-markt.

Markt scharreleieren in balans

De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren in deze klasse stabiliseerde op €5,34 per 100 stuks. Bij de scharreleieren is het verhaal niet veel anders dan bij kooi-eieren. Het aanbod is echter wat ruimer dan in de kooi-eieren en daardoor kan de prijs niet omhoog. Vraag en aanbod zijn behoorlijk in balans en dat is ook terug te zien in de noteringen. Her en der zakken de noteringen voor scharreleieren wel iets weg. Dat komt voornamelijk door een ruimer aanbod dan vraag. De komende weken wordt in de markt voor scharreleieren weinig verandering verwacht. Er zijn genoeg eieren beschikbaar en de vraag vanuit de retail blijft levendig.

Export kalm

De export naar derde landen blijft kalm, al worden vanuit Zuid- en Oost-Europese landen wel wat minder eieren op de markt gebracht. Daardoor loopt de uitvoer naar derde landen wat soepeler dan in de voorbije weken, maar tot een significante verbetering heeft dit nog niet geleid.

Prognose: kooi stijgt, scharrel stabiel

 

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van scharreleieren NOP 2.0
Prijzen van kooi-eieren
totaal overzicht

Of registreer je om te kunnen reageren.