Pluimveehouderij

Achtergrond

Prijs kooi-eieren bereikt bodem

De bodem in de markt voor kooi-eieren lijkt bereikt. De NOP-richtprijs voor kooi-eieren in de klasse 62/63 grams stabiliseert op €3,45 per 100 stuks. Het is voor het eerst sinds 26 februari dat deze notering niet zakt.

Het aanbod aan kooi-eieren wordt wat krapper en in het buitenland worden de eieren zelfs al wat duurder. Handelaren verwachten een vastere markt in kooi-eieren. De huidige prijs staat nu €1,28 onder het niveau van exact een jaar geleden.

De handel in scharreleieren was in balans deze week, al is het aanbod aan eieren wel ruim. Dat is ook terug te zien in de noteringen. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren 62/63 gram zakte met 3 cent naar €5,34 per 100 stuks. Ook de NOP 2.0 voor deze eieren leverde 3 cent in en staat nu op €6,07 per 100 stuks.

Aanbod scharreleieren aan ruime kant

De retail is wat rustiger dan in de voorbije weken. De stevige vraag van die weken trekt niet door, maar van een enorme terugval is ook geen sprake. De consumptie van eieren blijft goed. Het aanbod aan scharreleieren blijft aan de ruime kant, waardoor toch nog wat druk op de prijzen aanwezig is.

Ook de industrie houdt zich tamelijk kalm op de markt. De industrie koopt wel eieren, maar wel tegen de onderkant van de prijzen en alleen wanneer echt eieren nodig zijn. Handelaren verwachten dat de markt de komende weken weinig verandering laat zien. De prijzen zullen licht schommelen, maar grote prijswijzigingen worden niet verwacht.

Prognose: markt stabiliseert.

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van scharreleieren NOP 2.0
Prijzen van kooi-eieren
totaal overzicht

Of registreer je om te kunnen reageren.