Pluimveehouderij

Achtergrond 3524 x bekeken 3 reacties

Vrije val eierprijzen zet door

De vrije val van de eierprijzen is ook in week 15 doorgezet. In drie weken is de prijs met anderhalve euro gedaald.

De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren 62/63 zakte met 52 cent naar €5,71 per 100 stuks. Ook de NOP-richtprijs 2.0 voor deze categorie ging fors naar beneden. Voor 100 eieren wordt nu €6,40 betaald, 48 cent minder dan vorige week.

Retail bestelt nauwelijks eieren

De handel is niet veel veranderd ten opzichte van vorige week. De retail houdt zich opvallend rustig en bestelt niet of nauwelijks eieren. Ook vanuit de industrie is sprake van een tamme vraag. Er zijn nog voorraden bij de industrie en alleen de nodige bestellingen worden gedaan. En als de industrie al eieren bestelt, gebeurt dat tegen een lagere prijs.

Groot aanbod scharrel

Tegenover weinig vraag staat een groot aanbod aan zowel kooi- als scharreleieren. Handelaren geven aan dat ze een groot deel van de eieren niet kwijt kunnen en dat resulteert in lagere prijzen. Ook op de exportmarkten is het knokken om de eieren aan de man te krijgen. Vooral vanuit Oekraïne worden veel goedkope eieren aangeboden op de exportmarkt.

Naar volgende week toe wordt geen duidelijke verbetering van de handel verwacht. De markt blijft moeizaam. Het aanbod zal eerst flink moeten afnemen als de noteringen weer omhoog willen kijken. Daar lijkt voorlopig nog geen sprake van.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van scharreleieren NOP 2.0
Prijzen van kooi-eieren
totaal overzicht

Laatste reacties

  • rvdb

    we hebben weer een paar maanden mogen verdienen , dat vinden de hoge heren meer dan genoeg !!

  • info519

    snel pluimveerechten verleasen voor dik geld...is beter dan verlies lijden....

  • boerJohan

    maar niemand zal dik geld betalen als er niks verdient wordt

Of registreer je om te kunnen reageren.