Pluimveehouderij

Achtergrond

Duitsers kopen meer eieren

Duitse huishoudens kochten in de eerste drie maanden van dit jaar meer eieren, zo bericht het Duitse marktbureau Eier & Geflügel (MEG).

Tot en met maart dit jaar kochten de Duitsers 2.352 miljoen eieren, bijna 4% meer dan in het eerste kwartaal van 2014.

Volgens het MEG zijn de verkoopcijfers terug te leiden tot twee punten: een groeiende populariteit van eieren bij de Duitse consument en een vroeg Pasen. Het consumentenbereik (het aantal ondervraagde consumenten dat in de gemeten periode eieren had aangeschaft) steeg met 0,3% ten opzichte van een jaar eerder. Bovendien viel de paaspiek dit jaar volledig in het eerste kwartaal, wat was terug te zien in de verkoop van geverfde eieren, die maar liefst 18% boven het niveau van 2015 lag.

Scharreleieren meest verkocht

Het grootste deel van de verkochte eieren zijn scharreleieren: 60,8%. Daarna volgen Freiland-eieren (25,9%) en biologische eieren (12%). Slechts 1,3% was afkomstig uit verrijkte-kooisystemen. Het aandeel biologische eieren, en in mindere mate ook het aandeel Freiland (vrije uitloop), vertoont de afgelopen vijf jaar elk jaar groei, ten koste van het aandeel van scharrel- en kooi-eieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.