Pluimveehouderij

Achtergrond

Afzet vleeskuikens blijft moeizaam

De markt voor vleeskuikens is overvol. Hierdoor blijft een verwachte en gehoopte opleving uit. Zowel vraag als aanbod zitten een goede afzet en prijs in de weg.

De slachterijen krijgen ruim voldoende kuikens aangeboden. Het aanbod valt extra groot uit omdat er in deze periode slachtdagen uitvallen in verband met een aantal feestdagen. Het gevolg hiervan is dat de vrije prijzen verder omlaag gaan. Voor de komende week zakt de vrije prijs voor lichte kuikens met 2 cent. De notering voor zwaardere dieren levert 3 cent per kilo in. In België is ook de contractprijs met 1 cent verlaagd naar 88 cent per kilo.

Minder vraag door koud weer

De vraag naar pluimveevlees valt bovendien tegen en dat maakt het extra lastig in de markt voor pluimveevlees. Normaal gesproken is er tussen Pasen en Pinksteren sprake van een redelijk goede vraag. Het nogal koude weer wordt als een van de redenen genoemd voor de achterblijvende vraag naar pluimveevlees. Daar staat een relatief groot aanbod aan pluimveevlees in Europa tegenover. Dit is ook duidelijk te merken in de Nederlandse export naar andere Europese landen.

Prognose: moeizame afzet.

Of registreer je om te kunnen reageren.