Pluimveehouderij

Achtergrond

Vrije prijs vleeskuikens plust

De vrije prijzen in de vleeskuikenmarkt zijn gestegen. Voor kuikens tot 1.800 gram wordt nu tot 93 cent per kilo betaald, 1 cent meer dan vorige week.

Dieren boven de 1.800 gram leveren ook maximaal 93 cent per kilo op, 3 cent meer dan een week geleden. De prijzen staan nu 2 cent onder het niveau van een jaar geleden.

Aanbod niet groot

Het aanbod aan vleeskuikens valt niet groot uit deze week. Ondank een matige afzet van het vlees, zowel diepvries als vers, is het aanbod echter wel voldoende. De verwachting is dat de afzet van het vlees richting Pasen wat beter zal verlopen. Dat hoeft echter niet te duiden op hogere prijzen. Vorig jaar bleven de noteringen stabiel richting Pasen.

Buitenlandse prijzen stabiel

De contractprijzen in binnen- en buitenland maakten opnieuw een pas op de plaats. In Nederland bleef de basiscontractprijs opnieuw staan op 65,5 per kilo. De Belgische contractprijs (ABC-notering) kwam ook niet van zijn plek en noteerde stabiel op 88 cent per kilo.

Prognose: stabiel tot licht stijgend.

Of registreer je om te kunnen reageren.