Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Vleeskuikenprijzen stabiel

De vleeskuikenprijzen blijven over de gehele linie stabiel. De basiscontractprijs stabiliseert op 66 cent per kilo. Vrije kuikens noteren op de beurs in Barneveld onveranderd op 91 tot 93 cent per kilo.

Er worden meer vleeskuikens aangeboden, maar er wordt op dit moment ook meer geslacht. Daarmee is de markt voor vleeskuikens redelijk in evenwicht. De afzet van pluimveevlees voor Pasen loopt vlot en mede daardoor wordt het grotere aanbod aan vleeskuikens goed opgenomen.

Afzet filets goed, poten minder

Filets van vleeskuikens in de goede gewichten zijn gevraagd en verkopen dus goed. De poten zijn daarentegen moeilijker aan de man te brengen. De exporthoeveelheden naar Zuid-Afrika vallen bijvoorbeeld veel lager uit dan een jaar geleden. Op de exportmarkten heeft de afzet van de bouten veel last van concurrentie op prijs.

Prognose: stabiele prijzen.

Eén reactie

  • fietskip

    Er word dus verder het buitenland in gereden om kuikens te halen!

Of registreer je om te kunnen reageren.