Pluimveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Stabiele vrije prijs vleeskuikens

De afzet van kippenvlees is moeizaam in de week na Pasen. De vleeskuikens worden bovendien wat zwaarder geleverd en het vlees van deze dieren is moeilijk te verkopen. De vrije prijzen komen echter niet van hun plek.

Voor zowel lichte als zware kuikens wordt in de vrije markt nu maximaal €0,93 per kilo betaald. Het aanbod aan vleeskuikens is niet ruim en verwerkers draaien volle slachtprogramma's. Daar komt bij dat ook wat extra dieren worden geslacht in Nederland vanwege de brand bij pluimveeverwerker Wiesenhof in Duitsland.

De brand bij Wiesenhof zorgt er bovendien voor dat de markt zich moeilijk laat voorspellen. Het extra aanbod dat nu in Nederland moet worden geslacht zet de markt wel onder druk, waardoor de prijzen in ieder geval niet omhoog kunnen.

Prognose: prijs onder druk.

Laatste reacties

  • new kids

    Past dat even mooi, die fik bij Wiesenhof.
    Geschenk uit de hemel voor slachters, ff die mesters rustig houden.
    Wiesenhof brengt naar buiten dat ze zelf de capaciteit hebben om de klappen op te vangen, maar zie hier onze hollandse (cow)boys zien al weer een aanleiding tot manipulatie van de markt!!!

  • R. B.

    Beetje vreemd volgens mij zijn de afnemers niet opgebrand maar de slachterij dus de vraag blijft !!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.