Pluimveehouderij

Achtergrond

Stabiele markt vleeskuikens

Een goede afzet van filets, moeizame verkopen van poten. De handel in vleeskuikens staat er niet veel anders voor dan een week terug. Toch was er ruimte voor een kleine verhoging van de basiscontractprijs.

Deze pluste met 0,5 cent naar 66,5 cent per kilo. Het aanbod aan vleeskuikens is ruim, maar er wordt ook meer geslacht. Dat zorgt ervoor dat de markt behoorlijk in balans is. De vrije prijzen komen dan ook niet van hun plek. Voor zowel de lichte als de zware kuikens wordt nog altijd maximaal 93 cent per kilo betaald.

Goede vraag naar filets

De filets van de kuikens, in de goede gewichten, zijn goed gevraagd richting de Pasen. Poten zijn net als in de voorbije weken moeilijker te verkopen. Zeker vanuit de exportmarkten is de vraag naar deze onderdelen nog altijd tam. De afzet van bouten blijft een moeizaam verhaal. Vanuit andere landen worden bouten veel goedkoper aangeboden.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.