Pluimveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Eierprijzen laten nieuwe daling zien

De eierprijzen dalen opnieuw. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren in de klasse 62/63 gram zakte met 16 cent. Voor 100 stuks wordt nu €7,32 betaald.

Daarmee staat de prijs nu nagenoeg gelijk met het niveau van exact een jaar geleden. Handelaren spreken van een onoverzichtelijke markt.

Dat de prijzen dalen is vooral te wijten aan de tegenvallende vraag. Handelaren geven aan dat voornamelijk de retail rustig was deze week. Opvallend, gezien het feit dat Pasen voor de deur staat. Ook de industrie hield zich wederom kalm in de markt. De industrie neemt eieren op die ze direct nodig heeft. De verwachting is dat de industrie zich pas na Pasen weer meldt voor de grotere bestellingen.

Ruim aanbod aan eieren

Tegenover de tegenvallende vraag staat dat het aanbod aan eieren aan de ruime kant blijft. Zowel scharrel- als kooi-eieren zijn er genoeg. In heel Europa is het aanbod aan kooi-eieren ruim en dat drukt de prijzen. Dat is ook terug te zien in de NOP-richtprijs voor witte kooi-eieren in de klasse 62/63 gram. Die daalde met 27 cent naar €5,02 per 100 stuks.

Vorig jaar werd in deze week de hoogste notering voor Pasen bereikt. Daarna zakte de prijs weg. Dit jaar lijken de noteringen voorlopig hun hoogtepunt te hebben gehad, begin maart.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Laatste reacties

 • rvdb

  er zit dus niet erg veel verschil in met vorig jaar. toen viel pasen later . misschien beter research doen.

 • Roelofsn

  Enige citaten uit Duitsland over de markt deze week:
  Alles in der Erwartung, dass zum Osterfest die Nachfrage sehr stark steigen wird
  Die Entwicklung wird es zeigen… Sicher ist derzeit jedenfalls, dass der freie Markt für die beschriebenen Eier ein Verkäufermarkt ist und sehr weit über den Notierungen liegt

 • H.M. Hubers

  www.deu-eier.de

  klik op de knop marktbericht!

Of registreer je om te kunnen reageren.