Pluimveehouderij

Achtergrond

Vrije prijzen vleeskuikens dalen

De vrije prijzen in de vleeskuikenhandel zijn gedaald. De prijs voor lichte kuikens zakte met 1 cent naar maximaal 92 cent per kilo, terwijl voor de zwaardere dieren nu maximaal 90 cent per kilo wordt betaald.

De prijzen staan iets onder het niveau van een jaar geleden. Na een paar weken met een rustige handel zien de vleesverwerkers dat deze week weer veel zware dieren worden geleverd. Het vlees van die dieren is moeilijk af te zetten en komt in het ondereind van de markt terecht. Dat levert weinig geld op. De vraag naar het vlees kabbelt verder op rustig niveau.

De contractprijzen kwamen opnieuw niet van hun plek. De basiscontractprijs blijft staan op 65,5 cent per kilo. De contractprijs in België (ABC-prijs) noteerde stabiel op 88 cent per kilo.

Prognose: prijs onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.