Pluimveehouderij

Achtergrond

Prijs kooi-eieren stijgt 6%

De NOP-richtprijzen hebben een flinke stap omhoog gezet. De prijs voor 100 stuks witte kooi-eieren steeg met 29 cent naar €5,23, een prijsstijging van bijna 6%. De prijs staat nu 25 cent boven de notering van exact een jaar geleden.

De stijgende prijzen bij de kooi-eieren zijn vooral het gevolg van een toenemende vraag. Het aanbod is nog altijd heel erg ruim. Vanuit Spanje, Portugal en Frankrijk komen veel kooi-eieren op de markt. Handelaren geven aan dat de stijging niet onverwacht komt, maar dat de mate waarmee de prijs stijgt hoger is dan verwacht. Voor de komende weken verwachten ze dan ook weinig verandering in de prijzen voor kooi-eieren.

Niet alleen de NOP-richtprijs voor kooi-eieren laat een stijging zien. Ook de prijzen voor scharreleieren gaan behoorlijk omhoog. De prijs voor bruine scharreleieren in de klasse 62/63 gram, stijgt met 26 cent naar €7,19 per 100 stuks. Er is veel vraag naar scharreleieren en de consumptie neemt toe. Voor de komende weken worden nieuwe prijsstijgingen verwacht.

Prognose: stijgende prijzen.

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van kooi-eieren
Totaaloverzicht

Of registreer je om te kunnen reageren.